Pindakaas ontbijtjes zonder brood

Ontbijten met pindakaas is een goede start van je dag. Wil je een keer wat anders dan de klassieke boterham? Er zijn genoeg lekkere recepten mét pindakaas, zónder brood. Doe hier je broodnodige inspiratie op en verras iedereen aan de ontbijttafel.

Snelle ontbijtjes zonder brood

Ben je druk en wil je een lekker pindakaas ontbijtje zonder brood? Dan zijn smoothies wat voor jou. Ga voor de klassieke combo in een banaan-pindakaas smoothie, kies voor een verrassende aardbeien-pindashake of gooi zelf je favoriete ingrediënten in de blender voor een snel maar volwaardig ontbijt. Liever wel carbs voor een lange dag? Met havermout met pindakaas heb je een berg aan brandstof door de koolhydraten en onverzadigde vetten.

Uitgebreid weekend ontbijt

Is het zondagochtend en heb je zin in een ontbijtje met pindakaas? Maak eens een grote pot granola met pindakaas, noten en fruit. Het huis ruikt heerlijk en je hebt bovendien een ontbijtje klaar voor de rest van de week. Strooi de granola in een bakje met yoghurt of kwark of maak er een smoothie bowl met pindakaas en plakjes banaan van. Wil je jezelf (en de kids) eens goed verwennen? Met deze pindakaaspannenkoekjes met gebakken banaan scoor je gegarandeerd punten.

Pindakaas repen voor onderweg

Ontbijten kan ook zonder boterhammen. Voor een compact ontbijt op weg naar werk, sport of school maak je eenvoudig lekkere repen met pindakaas. Probeer eens deze no bake pindakaas havermoutrepen of zoete pindakaas notenrepen met dadels. Fan van de banaan en pindakaas combi? Bak dan een bananen-pindakaasbrood en steek een plak in je zak voor onderweg. Geen keukenkampioen? Geen probleem: met de Calvé pindakaasrepen heb je altijd een lekker tussendoortje bij de hand.