Havermout met appel en pindakaas

Deze heerlijke havermout met appel en pindakaas staat in 15 minuten op tafel. Met een lekkere havermoutpap begin je de dag goed. Hiermee zet je een goed ontbijt op tafel om je motor weer helemaal op te starten! 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    10 Minutes

  • Eetmoment

    1 Minute


Ingrediënten

  • 2 appels
  • 160 g havermout
  • 400 ml halfvolle melk
  • 4 el rozijnen
  • 4 el Calvé Pindakaas
  • 4 el ongezouten pinda's, grof gehakt
  • kaneelpoeder
  • 100 g blauwe bessen (diepvries en ontdooid of vers)

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 494.83 kcal
Vet 20.8 g
Onverzadigd vet 3.8 g
Suikers 26.48 g
Vezels 9.72 g
Natrium 83.79 mg

Bereidingswijze

  1. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes.

  2. Breng de havermout met de appel, de rozijnen de melk en 500 ml water aan de kook. Laat de havermout op een laag vuur 1 minuut doorkoken. Dek de pan af en laat 2-3 minuten rusten.

  3. Verdeel de havermout over 4 kommen. Schep er de pindakaas op. Bestuif met een beetje kaneelpoeder en garneer met de blauwe bessen en gehakte pinda’s.