FAQ - DE ANTWOORDEN OP JOUW VRAGEN

DE ANTWOORDEN OP JOUW VRAGEN

 • Vanwege een tijdelijk tekort aan zwarte doppen is je vertrouwde Calvé 650ml mayonaise voor een korte periode met een groene dop beschikbaar. Verder is er niets aan het receptuur gewijzigd, en is de échte mayonaise nog steeds zo lekker romig!

 • Calvé pindakaas bestaat uit heel veel pinda’s, een beetje zout en plantaardige oliën (raapzaad en soja), waarvan een klein deel palmolie is. Calvé kiest voor palmolie omdat de opbrengst per hectare 4 tot 10 keer hoger is dan andere plantaardige oliën. Bovendien zijn voor de teelt weinig bestrijdingsmiddelen en kunstmest nodig. Onze palmolie wordt op duurzame wijze geteeld op palmolieplantages volgens de richtlijnen van de Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO).

  Deze geharde palmolie bevat geen transvetten. Door het gebruik van een zeer kleine hoeveelheid palmolie in pindakaas, blijft ook het gehalte aan verzadigd vet heel laag, namelijk minder dan 1 g per boterham. Dit is gelijk aan ongeveer 5% van de aanbevolen dagelijkse inname voor verzadigd vet.

  Wij hebben ook een Calvé pindakaas 100% pinda’s op de markt staan. Deze variant is een alternatief voor de mensen die van de unieke Calvé Pindakaassmaak houden, maar geen producten met palmolie willen.

 • Calvé kiest voor palmolie omdat de opbrengst per hectare 4 tot 10 keer hoger is dan andere plantaardige oliën. Onze palmolie wordt op duurzame wijze geteeld op palmolieplantages volgens de richtlijnen van de Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO). Deze palmolie respecteert natuur en cultuur, gebruikt minder pesticiden en kunstmest, en bevordert boerenrechten. RSPO stimuleert ook duurzamere praktijken bij kleinschalige boeren om de productie te verhogen zonder uitbreiding van plantages. Dit gebeurt door verbeterde productiemethodes. Lees meer op de website van het RSPO.

  Ook het Voedingscentrum en Milieucentraal geven informatie over het gebruik van palmolie ten opzichte van plantaardige olie ten aanzien van milieuaspecten en opbrengst. 

 • Calvé wil 100% duurzame palmolie betrekken en heeft op dit moment 99,6% duurzame palmolie bereikt. Calvé heeft als doel om haar toeleveringsketen eind 2023 vrij te maken van ontbossing, inclusief palmolie en vier andere grondstoffen die met ontbossing te maken hebben. Lees meer over op: Sustainable and deforestation-free palm oil | Unilever

 • Calvé is van mening dat de palmolie-industrie duurzaam moet zijn en een juist evenwicht moet vinden tussen sociale, milieu- en economische doelstellingen, omdat de opbrengst per hectare van palmolie 4 tot 10 keer hoger is dan andere plantaardige oliën. Calvé streeft naar 100% duurzame palmolie en wil de toeleveringsketen eind 2023 vrijmaken van ontbossing. Momenteel gebruikt Calvé 99,6% duurzame palmolie. 

  Unilever heeft daarom onder andere al haar palmolieleveranciers openbaar gemaakt en publiceert klachten, zodat problemen zoals ontbossing en de genomen maatregelen om ze aan te pakken publiekelijk worden gedeeld en sneller kunnen worden opgelost. 

  Unilever investeert ook in technologieën zoals satellieten, blockchain en kunstmatige intelligentie om gewassen te traceren en herstructureert hun inkoopnetwerk van hoger risico naar lager risico landschappen.

Heb je de informatie die je wilde nog steeds niet gevonden?

Neem Contact Op