Over Calvé

De kracht van goede en pure ingrediënten

Bij Calvé houden we van lekker eten en zijn we van mening dat goed eten alleen kan worden gemaakt met kwalitatieve ingrediënten. Daarom bereidt Calvé haar producten met goede en pure ingrediënten zoals de eieren voor de Calvé mayonaise, oliën rijk aan goede onverzadigde vetten en heerlijke zongerijpte tomaten. We maken zoveel mogelijk gebruik van duurzame bronnen en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om onze impact op het milieu te verminderen.

 • Duurzame ingrediënten
  Ons doel is om in 2020 alleen duurzame oliën in te kopen voor onze producten. Calvé Ketchup is gemaakt met sappige, zongerijpte tomaten en is vrij van kunstmatige toevoegingen.

  Maatschappelijke verantwoordelijkheid
  Naast dat Calvé zoveel mogelijk op zoek is naar mogelijkheden voor het gebruik van ingrediënten uit duurzame bronnen, onderzoeken we ook nieuwe manieren om de impact van onze producten op het milieu te verminderen.

  Broeikaseffect
  We werken aan het verminderen van de impact die onze producten hebben op de uitstoot van broeikasgassen over de hele levenscyclus door het verlagen van het olie-gebruik en het optimaliseren van onze verpakking.

  Afval
  Vandaag de dag is een gedeelte van de Calvé producten gemaakt van gedeeltelijk gerecycled (30% -50%) en licht gewicht materiaal. We werken eraan om dit aandeel nog te verhogen in de komende jaren. Ook zijn we van plan om in 2020 100% van het papier en verpakkingen die we gebruiken uit duurzaam beheerde bossen of gerecycled materiaal te halen. Ons doel is het halveren van het afval van onze producten binnen 10 jaar.

 • Calvé Pindakaas is niet alleen heel lekker, het bevat bovendien ook nog veel goede nutriënten. Zo is Calvé Pindakaas bijvoorbeeld een bron van bouwstoffen en vitaminen & mineralen, bevat het eiwitten die bijdragen aan de groei van spieren en is het rijk aan vezels.* Tot slot geeft een boterham met pindakaas je voldoende energie om er weer lekker actief tegenaan te gaan.
   

  Klik hier de voor specifieke voedingswaarde van Calvé Pindakaas.

 • Zout inname
  Wij streven naar het verlagen van het zoutgehalte in Calvé producten naar een verantwoord niveau. Dit heeft al geleid tot een verlaagd zoutgehalte in veel van onze producten. Verder is het toevoegen van zout niet nodig wanneer je de recepten van Calvé gebruikt, onze mayonaise en andere producten zorgen voor een heerlijke smaak.

  Vinkje
  Op veel verpakkingen van Calvé vind je het Vinkje. Het Vinkje maakt in een oogopslag duidelijk welke producten binnen een productgroep voldoen aan de criteria voor suiker, zout of verzadigd vet. Zo helpt Calvé je een bewuste keuze te maken tussen verschillende producten in dezelfde product categorie.

 • Voor het behoud van een gezond lichaamsgewicht, is het belangrijk om een goede balans te vinden van de calorieën die je inneemt met je fysieke activiteiten.

  Calvé heeft een ruim assortiment met verschillende mayonaise producten, zodat iedereen kan kiezen voor een variant die het beste past bij zijn of haar smaak en leefstijl. Houd je bijvoorbeeld van een volle mayonaise maar wil je wel op je vetiname letten, dan is Calvé Licht & Romig wellicht iets voor jou. Deze mayo is heerlijk romig en bevat 60% minder vet dan gewone mayonaise. Heb je liever een frisse smaak en een lagere calorie inname? Probeer dan eens Calvé Yofresh, een lichte mayo bereid met 15% verse yoghurt. En als je echt voor licht wil gaan, kies dan voor Calvé 3% vet.

  Zout inname
  Wij streven naar het verlagen van het zoutgehalte in Calvé producten naar een verantwoord niveau. Dit heeft al geleid tot een verlaagd zoutgehalte in veel van onze producten. Zo is onze Ketchup met ruim 25% in zout verlaagd. Verder is het toevoegen van zout niet nodig wanneer je de recepten van Calvé gebruikt, onze mayonaise en andere producten zorgen voor een heerlijke smaak.

   

        

Steak met frietjes op een bord met Calve mayonaise