Calvé 1900x662 header.tif

Maak kennis met de Parastars

Ontmoet de Parastars. Een team van topsporters met een missie. 

Er zijn namelijk te weinig sporthelden met een beperking. Ze bestaan heus, maar krijgen simpelweg niet dezelfde aandacht als sporters zonder beperking.

In elk van hun sporten rijgen Diede, Jeroen, Lisa, Jetze en vele anderen de overwinningen aaneen. Toch kennen veel mensen ze nog niet. 

Dat moet anders. Zodat ieder kind een sportheld heeft die hen inspireert om groots te dromen. 

Calvé en de Esther Vergeer Foundation zetten zich samen met de Parastars in voor gelijke waardering voor alle sporters.
JPEG - Diede De Groot

Diede De Groot

Diede is de beste Nederlandse tennisser van dit moment. Sterker nog, ze is de beste rolstoeltennisster ter wereld. Sinds 2015 doet ze vriend en vijand verbazen met haar resultaten. Elke grote titel heeft ze al (meerdere keren) gewonnen, met een historische Golden Slam in 2021 als hoogtepunt! Naast haar sport zet zij zich in om zoveel mogelijk mensen, met of zonder handicap, aan het sporten te krijgen.

 

JPEG - Lisa Bunschoten

Lisa Bunschoten

De avontuurlijke para-snowboardster Lisa is viervoudig wereldkampioen én heeft twee gouden medailles behaald op de Paralympische Spelen. Daarnaast volgt ze ook nog eens een studie Health & Nutrition. Over een echte sportheldin gesproken.

JPEG - Jeroen Kampscheur.JPG

Jeroen Kampschreur

Sportman in hart en nieren. Para-alpineskiër Jeroen werd in 2017 op achttienjarige leeftijd(!) drie keer wereldkampioen op rij. Twee jaar later deed hij dat dunnetjes over door maar liefst vijf gouden plakken mee naar huis te nemen. Tussendoor maakte hij in Zuid-Korea zijn paralympisch debuut en won, je raadt het al… goud!JPEG - Partner logo Calvé/ EVF