Banner met felicitatie voor Diede de Groot als winnares Wibledon 2022

Maak kennis met de Parastars

Ontmoet de Parastars. Een team van topsporters met een missie. 

Er zijn namelijk te weinig sporthelden met een beperking. Ze bestaan heus, maar krijgen simpelweg niet dezelfde aandacht als sporters zonder beperking.

In elk van hun sporten rijgen Diede, Jeroen, Lisa, Jetze en vele anderen de overwinningen aaneen. Toch kennen veel mensen ze nog niet. 

Dat moet anders. Zodat ieder kind een sportheld heeft die hen inspireert om groots te dromen. 

Calvé en de Esther Vergeer Foundation zetten zich samen met de Parastars in voor gelijke waardering voor alle sporters.
Diede de Groot poserend met haar tennisracket

Diede De Groot

Diede is de beste Nederlandse tennisser van dit moment. Sterker nog, ze is de beste rolstoeltennisster ter wereld. Sinds 2015 doet ze vriend en vijand verbazen met haar resultaten. Elke grote titel heeft ze al (meerdere keren) gewonnen, met een historische Golden Slam in 2021 als hoogtepunt! Naast haar sport zet zij zich in om zoveel mogelijk mensen, met of zonder handicap, aan het sporten te krijgen.

 

Lisa Bunschoten poserend met de Nederlandse vlag en haar snowboard

Lisa Bunschoten

De avontuurlijke para-snowboardster Lisa is viervoudig wereldkampioen én heeft twee gouden medailles behaald op de Paralympische Spelen. Daarnaast volgt ze ook nog eens een studie Health & Nutrition. Over een echte sportheldin gesproken.

Jetze Plat poserend in zijn handbike

Jetze Plat

Jetze staat symbool voor kracht, snelheid en souplesse. Hij won de vele medailles in verschillende disciplines; handbike (tijdrit en wegwedstrijd) en in de triatlon. Tijdens de Spelen van Tokio mocht hij de Nederlandse vlag dragen. Ook is Jetze al driemaal verkozen tot para atleet van het jaar. Jetze houdt ervan om mensen en kinderen te inspireren en geeft dan ook veel clinics en speeches in het hele land. Zijn motto is “Je kunt meer dan je denkt”.

Jeroen Kampschreur lachend en poserend in zijn rolstoel

Jeroen Kampschreur

Sportman in hart en nieren. Para-alpineskiër Jeroen werd in 2017 op achttienjarige leeftijd(!) drie keer wereldkampioen op rij. Twee jaar later deed hij dat dunnetjes over door maar liefst vijf gouden plakken mee naar huis te nemen. Tussendoor maakte hij in Zuid-Korea zijn paralympisch debuut en won, je raadt het al… goud!
De Esther Vergeer Foundation

De Parastars zijn een initiatief van Calvé en de Esther Vergeer Foundation. Samen zetten wij ons in om Nederland te laten zien dat alle kinderen groots kunnen dromen. Door voor meer aandacht te zorgen voor grote voorbeelden en sporthelden met een beperking. 

De Esther Vergeer Foundation is in 2004 opgericht door Esther Vergeer, voormalig rolstoeltennisster en paralympisch kampioene. De Esther Vergeer Foundation maakt sporten voor kinderen met een lichamelijke beperking bij een reguliere sportvereniging mogelijk en staat daardoor vaak aan de basis van de toekomstige toptalenten. Door wekelijks te sporten en lid te zijn van een vereniging leren de kinderen om te gaan met hun beperking, groeit hun zelfvertrouwen en staan ze sterker in de maatschappij. 

Wil je meehelpen? 

Dat kan hier
Partner logo Calvé/ EVF