Porties
12 servings
Bereidingstijd
25 Minutes
Eetmoment
0 Minute
FreezeTime
20 Minutes
Ontpit 150 gram dadels en week deze 5 minuten in een schaal met heet water. Maal 250 gram van de pinda's in de blender of keukenmachine fijn en voeg de dadels toe. Mix nog even tot een brokkelige en plakkerige massa. Als de massa niet plakkerig genoeg is, voeg dan een klein beetje water toe. Schep het in de ovenschaal en strijk het mengsel glad met een lepel.
Strijk er een laag pindakaas overheen, strijk glad en zet in de koelkast.
Ontpit de overige 300 gram dadels en week ook deze in een schaal met heet water.
Doe de geweekte dadels samen met het citroensap en het vanille-aroma in een blender of keukenmachine. Hak het geheel tot een karamelachtige substantie en verdeel deze over de laag pindakaas.
Strooi de overige 150 gram pinda's over de laag dadelkaramel.
Smelt tot slot de kokosolie in een pannetje en voeg hier de honing en rauwe cacao aan toe. Laat dit lichtjes afkoelen en schenk het over de pindalaag.
Zet de pindakaas notenrepen in de vriezer tot alle lagen volledig zijn opgesteven. Laat de repen lichtjes ontdooien voordat je ze aansnijdt en serveert.