Acht redenen om vaker pindakaas te eten

De één lepelt het direct uit de pot, de ander smeert ‘t netjes op zijn brood. Dat veel mensen dol zijn op pindakaas, moge duidelijk zijn. Hierbij 8 redenen om vaker pindakaas te eten!

 

1.Vol bouwstoffen

Pindakaas zit vol bouwstoffen, zoals onverzadigde vetten en eiwitten. Calvé Pindakaas biedt de brandstof voor iedereen met grote dromen. Het geeft je energie om lekker actief bezig te zijn. 

2. Rijk aan onverzadigd vet & vezels

Ja, pindakaas bevat aardig wat vet. Gemiddeld zo’n 58% om precies te zijn. Toch hoef je niet meteen de pot aan de kant te schuiven. Het algemene voedingsadvies luidt namelijk ‘vervang verzadigd vet zoveel mogelijk door onverzadigd vet’. Pindakaas is rijk aan deze onverzadigde vetzuren.  Daarnaast zit pindakaas boordevol vezels. Het eten van een boterham met pindakaas geeft je dan ook de nodige energie en past prima binnen een gezonde leefstijl.

3. Spieren kweken

Eiwitten in pindakaas dragen bij aan de groei van spieren. Wie meer spiermassa heeft, zal zelfs in rust meer energie verbranden dan iemand met minder spiermassa. Spieren kweken gaat uiteraard niet vanzelf, je zult wel een aantal uurtjes in de sportschool moeten vertoeven!

4. Pitamientjes

Deze ken je vast nog, de reclame uit de jaren ’80 met ‘Petje Pitamientje’.  Pindakaas is rijk aan voedingsvezels en een bron van vitamines en mineralen (zoals vitamine B3, E, zink, fosfor en magnesium). Daarnaast is het rijk aan onverzadigde vetten en een bron van eiwitten.

5. Ingrediënten: vooral heel veel pinda’s!  

Het hoofdbestanddeel is uiteraard pinda’s (85 procent), plus een beetje olie en vet en een beetje zout. 

6. Van ontbijt tot avondeten

Pindakaas kan je op elk moment van de dag gebruiken.  Bijvoorbeeld ‘s ochtends een schepje door de havermout, een lepeltje door de smoothie, of op een lekkere boterham. Varieer de lunch met lekkere bananen-pindakaas wentelteefjes of een peanut-butter jelly tosti.  ’s Avonds ideaal als basis voor satésaus. En als dessert een lekkere afsluiting met pindakaas ijs. We krijgen er geen genoeg van!

7. Lang houdbaar

Wie een pot pindakaas in z’n voorraadkast heeft staan, heeft altijd lekker broodbeleg.  Ook als de pot eenmaal open is, blijft het nog lang goed. En dat is best praktisch!

8. Méér dan broodbeleg

Natuurlijk, als broodbeleg is pindakaas altijd goed. Maar je kunt er nog zó veel meer lekkers van maken!  Daarnaast is pindakaas ook een ideaal ingrediënt voor bakken. Zoals het bakken van pindakaas‐koekjes of voor een lekkere twist in je bananenbrood. Of deze verassend lekkere pindakaasbrownies? (dit is de link)