milk SHAKES MET PINDAKAAS

 

In Amerika zijn ze al een tijdje heel populair: (milk)shakes waar pindakaas aan wordt toegevoegd. Een geniaal idee! Een lepel pindakaas geeft je smoothie niet alleen een lekkere nootachtige smaak, maar ook de nodige body. Wij kunnen niet meer zonder.

Heb je snel trek na het drinken van een smoothie? In veel smoothies zitten meestal alleen fruit en groenten. Een extra scoop met pindakaas kan hier, naast de lekkere smaak, extra vezels en eiwitten aan toevoegen. Wat wil je nog meer!

Pindakaas power

Pindakaas is rijk aan vezels en een bron van eiwitten en kan gebruikt worden als onderdeel van een gezonde voeding en leefstijl. Pindakaas geeft energie om lekker actief bezig te zijn. Daarnaast dragen de eiwitten in pindakaas bij aan de groei van spieren (bij een portie van 15 gram per dag). Komt dat even goed uit!  

Favoriet bij sporters

Wist je dat pindakaas daarom ook geliefd is bij vele sporters? Daarnaast is pindakaas rijk aan onverzadigde vetten, vezels en levert het vitamines en mineralen zoals vitamines B3 en E, magnesium, zink en fosfor. Geen wonder dus, dat zo veel sporters een proteïne shake omarmen. Wil je nog een beetje extra, probeer dan eens de Calvé Pindakaas Proteïne. Zie hier onze favoriet:

SPINAZIE-PINDA PROTEÏNESHAKE

In deze spinazie-pinda proteïne shake gaat lekker veel groente. De pittige gemberwortel en pindakaas geven deze shake een heerlijke smaak en de avocado zorgt voor een romige structuur. Met zo'n lekkere shake begin je de dag goed!

INGREDIËNTEN:

 • 0.5 komkommer 
 • 1 avocado 
 • 3 cm verse gemberwortel 
 • 100 g verse bladspinazie 
 • 0.5 citroen 
 • 5 el Calvé Proteïne Pindakaas 
 • 250 ml vetvrije Griekse yoghurt 
 • 75 ml halfvolle melk 
 • Extra nodig: staafmixer of blender, 2 sierprikkers 

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Was de komkommer en snijd hem in stukjes. Houd 2 mooie stukjes apart voor de garnering, doe de rest in een hoge kom en pureer met de staafmixer.
 2. Halveer de avocado, wip de pit eruit en schep de helften met een lepel uit de schil. Snijd de avocado in partjes. Schil de gemberwortel en hak de rest fijn. Pers de citroen uit. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken.
 3. Houd 2 partjes avocado apart voor de garnering en doe de rest van de avocado met de gember, de spinazie, het citroensap, de pindakaas, de melk en de yoghurt in een hoge kom of in de kom van de blender en pureer alles fijn.
 4. Prik de achtergehouden komkommer en avocado aan de sierprikkers.
 5. Verdeel de komkommerpuree over 2 hoge glazen en schenk de shake er voorzichtig over de bolle kant van een lepel bij. Leg de prikkers er bovenop.

Toch iets meer zin in een echt verwenmomentje? Probeer dan deze bananen pinda-smoothie.