Zelf pindakaas granola maken

Zelf pindakaas granola maken is zo eenvoudig en zo lekker dat je het wel elke dag wilt eten! Lekker krokant en bijzonder van smaak door de Calvé pindakaas, stukjes zoete abrikoos en de honing. Met zo'n bijzondere zelfgemaakte granola maak je een heerlijk granenontbijt! 

  • Porties

    10 servings

  • Bereidingstijd

    10 Minutes

  • Eetmoment

    25 Minutes


Ingrediënten

  • 150 g ongezouten gemengde noten
  • 4 el arachideolie of zonnebloemolie
  • 80 g Calvé Pindakaas noot
  • 90 ml vloeibare honing
  • 150 g havermout
  • 50 g havervlokken
  • 75 g rozijnen
  • 60 g gedroogde abrikozen
  • 30 g geroosterde kokosvlokken
  • Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Hak de noten grof. Verwarm al roerende de olie met de pindakaas en de honing.

  2. Doe de noten met de havermout, de havermoutvlokken in een ruime kom en schep goed om. Schenk het pindakaasmengsel erover en roer goed om.

  3. Verdeel het mengsel over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster de granola in ± 25 minuten lichtbruin en krokant.

  4. Schep tussentijds 3x om. Schep er de laatste maal ook de kokosvlokken erdoor.

  5. Snijd intussen de abrikozen in reepjes. Neem de granola uit de oven en schep de rozijnen en de abrikozen erdoor. Laat de granola helemaal afkoelen en doe hem dan over een goed afsluitbare pot.