Pindakaaspannenkoekjes met gebakken banaan

Deze pindakaaspannenkoekjes met gebakken banaan smaken heerlijk als lunch maar ook als laat ontbijt of brunch doen ze het goed. Feestelijke pancakes met een vleugje pindakaas en gebakken banaan, 't is een supercombi waar groot en klein van zullen smullen. Wie houdt er nu niet van warme pannenkoeken en banaan? 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    5 Minutes

  • Eetmoment

    20 Minutes

  •  

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • 3 el Calvé Pindakaas
  • 40 g boter
  • 2 bananen, in plakjes
  • 4 el ongezouten pinda's, grof gehakt
  • 6 el vloeibare honing
  • Extra nodig: mixer met garde(s)

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 570.79 kcal
Vet 26.46 g
Onverzadigd vet 8.95 g
Suikers 29.04 g
Vezels 3.67 g
Natrium 361.59 mg

Bereidingswijze

  1. Klop een egaal beslag zonder klontjes van het bakmeel, het ei, de melk, een snufje zout en de pindakaas. Laat het beslag even rusten. Het beslag moet dik vloeibaar zijn. Voeg als het beslag te dik is nog wat extra melk toe.

  2. Verhit telkens een klontje boter in de koekenpan en schep met een juslepel 3 porties beslag in de pan. Keer de kleine pannenkoekjes als de onderkant mooi bruin en de bovenkant droog is.

  3. Houd de pannenkoekjes warm tussen twee borden op een pan met een laagje water dat tegen de kook wordt aangehouden. Bak pannenkoekjes totdat het beslag is opgebruikt. Bak gelijktijdig in 15 g boter de plakjes banaan.

  4. Verdeel ze met de banaan over 4 bordjes, bestrooi met de pinda’s en druppel de honing erover. Serveer direct.