Salades voor bij de BBQ

salades. Maak een paar verschillende salades, zodat er voor iedereen een lekkere variant tussen zit. Hieronder hebben we een paar salades voor je geselecteerd om het je makkelijk te maken.

Aardappelsalade

Een lekkere optie bij de barbecue is de welbekende aardappelsalade. Er zijn verschillende soorten aardappelsalades die elk op een iets andere manier te bereiden zijn. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere aardappelsalade met ham en Calvé Mayonaise. Ook lekker bij de barbecue als bijgerecht is bijvoorbeeld een kruidige aardappelsalade. Je kan de salade steeds in delen uit de koelkast halen, zodat het lekker fris blijft. Ideaal op warme zomeravonden!

Pastasalade

Pastasalades zijn ideaal voor in de zomer, zeker als bijgerecht voor bij de BBQ. Het is een lekker fris gerecht, makkelijk om vooraf te maken en om mee te nemen. En als je wat overhoudt is dat helemaal niet erg. De volgende dag zijn ze ook heerlijk als lunchgerecht. Zo kun je denken aan bijvoorbeeld een pastasalade met kerstomaatjes, olijven, tonijn, mozzarella, rucola en Calvé Mayonaise.

JPEG - Sauzen calve

Tip: Je kan een salade net iets lekkerder of specialer maken met toppings!

Rauwkost

Rauwkost bestaat uit rauwe groenten waarbij je zelf kan kiezen wat je lekker vindt. Komkommer, tomaatjes, worteltjes, radijs. Allemaal even lekker! Je kan dit natuurlijk ook gebruiken om je hamburger nog lekkerder te maken. Of je dipt de rauwkost even lekker in een saus.

Fruitsalade

Ook heerlijk als dessert op een warme barbecue dag is het maken van een fruitsalade. Je kan denken aan ingrediënten zoals aardbeien, banaan, meloen, bessen, mango’s, kiwi’s, appel en druiven. Als “dressing” kan je denken yoghurt, kwark, honing of (citroen)sap. Extraatjes zijn om te decoreren met (kokos)vlokken, zaden, munt of kaneel.

Je kan op de Calvé site verder meer leren over heerlijke salade recepten of salade dressings.