5x wat te doen met restjes pindakaas

Heb je een restje pindakaas over? Gooi die pot niet weg. Of je nu nog een paar lepels over hebt of driftig van de bodem schraapt, deze recepten met pindakaas zijn iets voor jou. 

1. Twee eetlepels over: bananen-pindasmoothie

  • Nog een klein laagje pindakaas in de pot? Maak dan deze bananen-pindasmoothie met twee eetlepels pindakaas (per persoon) en giet ‘m terug in de pot. Draai de dop er weer stevig op en bewaar de smoothie in de koelkast of neem ‘m mee voor onderweg. Geen extra beker nodig: handig!

2. Nog één eetlepel: pindakaas overnight oats

  • Zit er nog net één eetlepel in je pindakaaspot? Probeer dan eens overnight oats met pindakaas. Hou simpelweg je favoriete havermout recept aan zonder de melk en water te verwarmen. Mix de avond van tevoren alle ingrediënten direct in de pindakaaspot, die je in de koelkast zet. De volgende dag is de havermout heerlijk smeuïg en neem je de pot gemakkelijk mee naar school of werk. Maak je overnight havermout af met je favoriete toppings zoals banaan of noten. Eet smakelijk!

3. Een theelepeltje: pindakaas latte of warme chocolademelk 

  • Zo dol op pindakaas dat je het wel kunt drinken? Dat snappen we! Giet warme melk, wat cacaopoeder en suiker in je bijna lege pindakaaspot en schud stevig voor een prachtige pinda-chocolademelk. Meer fan van koffie? Giet dan twee espresso’s en wat warme melk in de pot en voeg eventueel nog wat honing of vanillesiroop toe. Dát is nog eens lekker wakker worden.

4. Het allerlaatste restje: Aziatische pindakaas dressing

  • Is je pot nu echt bíjna leeg? Tover dit laatste restje om tot een supersnelle en smaakvolle Aziatische dressing. Voeg een paar eetlepels sojasaus, het sap van een limoen, een scheut sesamolie, wat honing en eventueel wat sambal toe aan de pindakaaspot. Even schudden en je hebt een heerlijke dressing voor noodles, een salade of als marinade voor saté. Lekker gesmaakt? Koop snel een nieuwe pot en maak ook deze pindasaus met pindakaas. Toptip!

5. Écht he-le-maal op?

  • Nog steeds geen reden om die pindakaaspot in de glasbak te gooien. Knutsel samen met je kinderen kaarsenhouders, plantenpotjes of vogelvoederhuisjes door ze te beschilderen en versieren met schelpen, steentjes of linten. Of hergebruik de pot om je smoothies of overnight oats in mee te nemen. Multifunctioneel!