ésaus gemaakt van pindakaas

Satésaus gemaakt van pindakaas

Heerlijke zelfgemaakte satésaus met natuurlijk Calvé pindakaas. Maak hem eenvoudig met iets meer pit door er aan het einde Sambal Oelek aan toe te voegen. Erg lekker met rijst en kip. 

  • Porties

    8 servings

  • Bereidingstijd

    0 Minute

  • Eetmoment

    10 Minutes

  •  

Ingrediënten

  • 1 citroen, uitgeperst
  • 50 ml Conimex Ketjap Manis
  • 1 tl Conimex Djahe (gemberpoeder)
  • 1 mespunt knoflookpoeder
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 200 g Calvé Pindakaas

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 184.52 kcal
Vet 14.53 g
Onverzadigd vet 2.09 g
Suikers 4.53 g
Vezels 2.1 g
Natrium 326.75 mg

Bereidingswijze

  1. Breng in een pannetje 400 ml water met het citroensap, de ketjap, specerijen en basterdsuiker aan de kook.

  2. Voeg de pindakaas toe en laat het al roerende oplossen. Laat de saus kort op een laag vuur koken en serveer de satésaus warm.