Pindasaus is onmisbaar bij jouw saté, bami, frietjes of barbecue. Maar wist je dat je zo’n saus eenvoudig zelf maakt met pindakaas? Ontdek welke pindakaas perfect is voor jouw satésaus en duik vandaag nog de keuken in.

Basisrecept voor satésaus met pindakaas

Het recept voor pindasaus met pindakaas is makkelijk en snel. Grote kans dat je alle ingrediënten zelfs al in de voorraadkast hebt staan. Pindasaus kun je namelijk maken door geroosterde pinda’s te malen, maar met pindakaas is het even lekker en een stuk sneller. Het basisrecept bevat alleen pindakaas, ketjap, azijn of citroensap en water. Hier kun je mee variëren en bijvoorbeeld specerijen als gember en knoflook toevoegen of sambal voor wat pit.

Welke pindakaas kies je voor welke pindasaus?

Wil je een smeuïge saus zonder stukjes voor op je saté, burger of bij de barbecue? Gebruik dan een neutrale pindakaas zoals de enige echte van Calvé met de bruine dop of de 100% pindakaas. Voor dezelfde smaakvolle en smeuïge saus maar dan met knapperige stukjes pinda – lekker bij gadogado, over je noodles of rijst – gebruik je Calvé pindakaas met stukjes pinda of de 100% pindakaas met grofgemalen pinda’s. Als je de pindasaus als dressing wil gebruiken voor een salade, maak dan de satésaus met je favoriete pindakaas en voeg simpelweg wat extra water toe. Eet smakelijk!

Tips en tricks voor de beste pindasaus

  • Gebruik altijd kwalitatieve pindakaas met minstens 75% pinda. De pindakaas van Calvé bevat zelfs 85% pinda en zorgt voor een smeuïge en smaakvolle satésaus.
  • Zelfgemaakte pindasaus is drie dagen houdbaar in de koelkast.
  • Is je pindasaus te dun? Voeg dan wat extra pindakaas toe. Juist te dik? Verdun ‘m dan met water.
  • Schiftende pindasaus? Haal ‘m van het vuur, voeg een eetlepel water toe en roer zachtjes totdat hij weer bindt.
  • Pindasaus kan snel aanbranden. Gebruik dus altijd een pan met antiaanbaklaag en blijft goed roeren.
  • Experimenteer en voeg ingrediënten toe die jij lekker vindt – zoals knoflook, gember, sojasaus, komijn, sambal of suiker.