Skip to content
    • Contact
Calvé Brand
      • Alle producten
      • Pindakaas
      • Salademix
      • Sladressing
      • Mayonaise
      • Saus in glas
      • Saus in knijpfles
      • Sate saus
      • Alle recepten
      • Pindakaas recepten
      • Recepten met 100% pindakaas
      • Ontbijt
      • Lunch
      • Diner
      • Tussendoortjes
      • Bakken met pindakaas
      • Kindertraktaties
      • Sauzen recepten
      • Salade receipe
      • Vega (lacto-ovo)
      • Gourmet recepten
      • Heerlijke BBQ recepten
      • Gourmetidee receipe
      • Over Calvé
      • Onze Historie
      • Hoe wordt het gemaakt?
      • Duurzame Palmolie
      • Het Beter Leven keurmerk
      • Samenwerkingen
      • Parastars
      • Esther Vergeer
      • Gourmetidee
      • BBQ
  • Cadeaushop
  • Contact

Is pindakaas hartig of zoet? Eindelijk verklaard!

CHECK LIST

Share to facebook Opens in new window

Share to twitter Opens in new window

Share to pinterest_share Opens in new window

Share to email Opens in new window

Pindakaas, is het nou hartig of zoet broodbeleg? Er wordt druk gesmeerd aan de ontbijttafel, maar in welke categorie past pindakaas? Wij leggen het uit.

1. Pindakaas is hartig (meestal dan)

  • De meeste pindakaas, zoals de enige echte Calvé met de bruine dop, bestaat alleen uit pinda’s, olie, vet en zout. Geen toegevoegde suikers. En is dus écht hartig. Net als de Calvé Pindakaas Light en de 100% pindakaas. Smeer vanaf nu die eerste boterham dus zonder zorgen met een goede laag naturel pindakaas.

2. Hartige pindakaas recepten

  • Als we verder kijken dan ons bammetje doet Nederlands favoriete broodbeleg het ook heel goed in hartige pindakaas recepten. Denk natuurlijk aan de klassieke satésaus. Maar bijvoorbeeld ook een pittige pindasoep, in een Indiase curry of als dressing over een salade. De volle en romige smaak van de pindakaas combineert goed met pittige en frisse smaken uit de Aziatische keuken en een pindakaas met stukjes  geeft ook nog eens een lekkere crunch aan je gerecht.

3. De perfecte combinatie: hartig én zoet

  • 3, 2, 1, klaar? Smeren maar met die combo’s! Pindakaas en banaan zijn de beste vrienden door de combinatie van hartig en zoet. Probeer deze combo ook eens in een bananen-pindasmoothie, op wentelteefjes en in bananencupcakes met pindakaascrème. Of duik de keuken in met een van de vele recepten voor zoete baksels met pindakaas en ontdek jouw favoriete pindapartner! 

TERTIARY HEADER / HEADLINE

Get Ready Fast For Fall Style Tips

  • Producten

    • Alle producten
  • Recepten

    • Alle recepten
  • Contact

    • FAQ
    • Email ons
  • Calvé

    • Over Calvé
    • Sitemap
    • Duurzaamheid
    • Parastars
    • Pindakaas
    • Sauzen
    • Pindakaas
    • Sauzen
    • Youtube
    • Professionals
    • Toegankelijkheid

© {{dynamicYear}} Unilever. Alle rechten voorbehouden

 

Deze website is alleen bedoeld voor klanten in Nederland voor producten en diensten van Unilever Nederland.  

Deze website is niet bedoeld voor klanten buiten Nederland.

    • Privacyverklaring
    • Gebruiksvoorwaarden
    • Cookieverklaring
Unilever logo