Hoe ontbijt Nederland?

Nederland ontbijt snel, voedzaam en soms zelfs helemaal niet. Maar is ontbijt niet de belangrijkste maaltijd van de dag? Genoeg inspiratie voor een goed ontbijt, met een beetje pindakaas natuurlijk.

1. Nederlands favoriete ontbijt

  • Nederland ontbijt het liefst met een boterham met pindakaas, hagelslag, kaas of vleeswaren of een kommetje yoghurt met muesli. We doen dit doordeweeks in rap tempo: 75% van de Nederlanders ontbijt in minder dan 15 minuten. En 5% ontbijt zelfs helemaal niet. In het weekend nemen we gelukkig meer de tijd en ontbijten we uitgebreider en gezellig samen aan tafel.

2. Ontbijt: de belangrijkste maaltijd van de dag?

  • Absoluut! Ontbijten is belangrijk om je lichaam weer op gang te brengen en nieuwe energie te geven na de nachtrust. Een auto rijdt toch ook niet zonder benzine? Vul die brandstof dus aan met een voedzaam ontbijt. Een simpele boterham met pindakaas is een bron van vezels, gezonde vetten, vitamines en mineralen, en daarmee een goede start van de dag. Die energie steekt ons lichaam niet alleen in beweging maar ook in onze hersenen. Een lekker ontbijt zorgt dus ook voor meer focus.

3. Ontbijt inspiratie

4. Feiten over ontbijten

  • Een boterham met pindakaas is nog altijd een grote ontbijtfavoriet. Er worden dan ook maar liefst 20 miljoen potten Calvé pindakaas per jaar verkocht in Nederland.
  • Je ontbijt is goed voor gemiddeld 15% van je dagelijkse energie en voedingsstoffen. Als je niet ontbijt maak je dit tekort dus lastig weer goed gedurende de dag.