Gourmetten met vlees: 3 dingen waar je op moet letten

JPEG - website calve plaatjes

Serveer jij vlees tijdens het gourmetten? We leggen je uit hoe je dat het beste doet aan de hand van drie simpele en handige gourmet-tips.

Tip 1: laat het vlees op temperatuur komen

Haal het vlees (maximaal) een half uur voor het gourmetten uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Dit is belangrijk, want zo wordt de binnenkant tijdens het bakken sneller warm en wordt het vlees niet taai. Let op: rauw vlees mag niet langer dan twee uur buiten de koelkast staan. Serveer je veel of ben je van plan langer dan twee uur te gourmetten? Zet het vlees dan in porties op tafel.

Tip 2: dep het vlees droog

Dep vlees droog met wat keukenpapier voordat je het op een schaal legt of voordat je het marineert. Het vlees bruint zo makkelijker en krijgt een krokante, gekaramelliseerde korst met veel meer smaak. Bovendien blijft de marinade die je eventueel gebruikt beter plakken.

Tip 3: combineer het vlees met de juiste saus

Zo’n mals stukje vlees breng je naar een hoger niveau met een bijpassende saus. Een paar tips: gebruik Calvé pindasaus of schaschliksaus bij spiesen, Calvé steaksaus past goed bij een stukje biefstuk, Calvé knoflooksaus is lekker bij shoarmareepjes en Calvé hamburgersaus is een lekker duo met … natuurlijk, een mini-hamburger!