Gourmetten: een Nederlandse traditie? 

JPEG - website calve plaatjes

Gourmetten is niet meer uit Nederland weg te denken. We zitten maar al te graag met familie en vrienden rondom het gourmetstel. Typisch Hollands, zou je denken. Maar is dat wel zo?

Gourmetten is zeker typisch Nederlands. Het bakken in kleine pannetjes werd echter aan de andere kant van de wereld uitgevonden: in Azië! Met die wetenschap is het des te leuker om van dat ‘o zo Hollandse’ gourmetten eens een multiculti-feest te maken. Altijd lekker, een mini-slavink met mayonaise. Maar er is nog zoveel meer gourmetproof lekkers uit andere wereldkeukens te ontdekken!

Aziatisch gourmetten

Wat dacht je van Aziatisch gourmetten? Laat je ingrediëntkeuzes verrijken door Chinese, Indonesische en Vietnamese invloeden. Denk aan smaakmakers als ketjap, sojasaus, vissaus en sesamzaad. En met de sauzen van Calvé haal je de Aziatische keuken naar jouw gourmetstel. Maak eens gemarineerde Koreaanse biefstuk met sambasaus of zalm met atjar tjampoer[SK1] .

Mexicaans gourmetten

Arriba! Gourmetten op z’n Mexicaans! Dan maak je Tex-Mex hamburgertjes met paprikakruiden en een beetje tabasco. Lekker om er wat guacamole als dip bij te serveren. Of wat dacht je van een gourmetpannetje nachochips met een plakje kaas erop onder de gourmetgrill. Doe er op het laatst wat mais en rode paprika op, zet nog even onder de grill en serveer met avocado en zure room.

Midden-Oosters gourmetten

De Midden-Oosterse keuken leent zich als geen ander voor een tafel vol met verschillende ingrediënten en gerechtjes om te delen. Shared dining is hier de normaalste zaak en laten we dat nou net in Nederland ook beregezellig vinden! Bak falafelballetjes en eet ze met een mini-pitabroodje, komkommer, tomaat en hummus. Of gebruik za’atar, een traditionele kruidenmix uit het Midden-Oosten die heerlijk is als smaakmaker over kip, vis en groente.