Zoete aardappelfriet

Het recept voor homemade zoete aardappelfriet te maken. 

  • Porties

    2 servings

  • Bereidingstijd

    5 Minutes

  • Eetmoment

    10 Minutes

  •  

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappels
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 eetlepels olie
  • 1 fles Calvé Mayonaise

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 480.61 kcal
Vet 15.2 g
Onverzadigd vet 2.24 g
Suikers 20.59 g
Vezels 8.64 g
Natrium 648.27 mg

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aardappelen in partjes/frieten van gelijke grootte.

  2. Meng de olie met het bouillonblokje en voeg de olie bij de aardappelpartjes/frieten. Meng het geheel goed.

  3. Leg op een ovenschaal een stuk bakpapier en leg hierop de frieten/partjes, zorg dat deze niet tegen elkaar aan liggen. Rooster de frieten/partjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met een frisse salade en Calvé Mayonaise.