Zelfgemaakte pindakaasrepen

Deze zelfgemaakte pindakaasrepen zijn net even anders dan gewone mueslirepen. Boordevol gedroogd fruit, noten, zaden, granen een volle pindasmaak. 

  • Porties

    18 servings

  • Bereidingstijd

    5 Minutes

  • Eetmoment

    20 Minutes

  • chill Time

    10 


Ingrediënten

  • 100 g gemengde gedroogde vruchten (bijv. dadels, zonder pit, abrikozen en cranberries), grof gehakt
  • 100 g ongezouten gemengde noten, grof gehakt
  • 50 g pompoenpitten
  • 200 g havermout
  • 1 el kaneelpoeder
  • 2 eieren
  • 50 g kokosolie
  • 75 ml vloeibare honing
  • 75 g Calvé Pindakaas noot
  • 50 g pure chocolade, grof gehakt
  • 20 g ongezouten pinda's, grof gehakt
  • Extra nodig: bakvorm (± 22x22 cm) bekleed met bakpapier, taartrooster, plastic boterhamzakje

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 209.47 kcal
Vet 12.15 g
Onverzadigd vet 4.23 g
Suikers 8.55 g
Vezels 2.78 g
Natrium 21.06 mg

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Meng het gedroogde fruit met de noten, 35 g van de pompoenpitten, de havermout, het kaneelpoeder en de eieren in een kom door elkaar.

  2. Smelt de kokosolie met de honing in een steelpan op een laag vuur. Neem de pan van het vuur en roer met en garde de pindakaas erdoor. Schep het goed om met het havermoutmengsel. Doe het over in de met bakpapier beklede vorm, strijk het met de bolle kant van een lepel uit en druk het goed aan.

  3. Bak de koek in ± 20 minuten lichtbruin. Neem de vorm uit de oven en laat de koek in de vorm op een taartrooster afkoelen. Neem de koek met het bakpapier uit de vorm en snijd hem in 18 repen. Schuif de stukjes iets uit elkaar.

  4. Smelt de chocolade au bain-marie en doe het over in het plastic zakje. Knip een klein puntje van het zakje en beweeg het al knijpend zigzag over de havermoutrepen zodat er dunne chocoladelijntje ontstaan.

  5. Strooi de achtergehouden pompoenpitten en de pinda’s erover en laat de chocolade drogen.