Mayonaise

Zelf Mayonaise maken

Zelf Mayonaise maken leer je natuurlijk het beste van de professionals, en dus van Calvé. Gebruik deze mayonaise direct of zet hem direct in de koelkast. 

  • Porties

    8 servings

  • Bereidingstijd

    5 Minutes

  • Eetmoment

    5 Minutes

  •  

Ingrediënten

  • 1 eierdooier
  • 0.5 tl mosterd
  • 1 el azijn
  • 150 ml zonnebloemolie

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 157.21 kcal
Vet 17.28 g
Onverzadigd vet 1.94 g
Suikers 0.01 g
Vezels 0.01 g
Natrium 5.05 mg

Bereidingswijze

  1. Laat alle ingrediënten voor de mayonaise in ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen.

  2. Meng met een mixer of keukenmachine de eierdooier met een mespuntje zout, wat peper en de mosterd tot een glad mengsel. Mix de azijn erdoor en schenk dan al mixend de olie erbij: eerst druppelsgewijs en vervolgens -als het wat dikker wordt- in een dun straaltje.

  3. Gebruik de zelfgemaakte mayonaise direct of bewaar tot gebruik in de koelkast.