Zalmspiesjes met couscous en tzatziki

Een recept voor heerlijke zalmspiesjes, in samenwerking met Libelle. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    10 Minutes

  • Eetmoment

    10 Minutes


Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 40 gram rozijnen
  • 8 gedroogde abrikozen in reepjes gesneden
  • 300 gram couscous
  • 500 gram zalmfilet in gelijkmatige stukjes gesneden van ca. 3 cm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 12 cherrytomaatjes
  • 4 satéprikkers
  • 4 takjes munt de blaadjes fijngesneden
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 2 eetlepels Calvé Yofresh

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 606.36 kcal
Vet 15.29 g
Onverzadigd vet 2.49 g
Suikers 15.68 g
Vezels 6.91 g
Natrium 162.45 mg

Bereidingswijze

  1. Snijd de komkommer in zeer dunne plakjes. Je kunt bijvoorbeeld een kaasschaaf gebruiken, of een keukenmachine. Doe in een kom en bestrooi met wat zout. Laat even staan.

  2. Doe de rozijnen en de abrikozen in een schaal en schenk er kokend water over zodat het allemaal wat zachter wordt. Giet alles na een paar minuten door een zeef en laat uitlekken.

  3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Meng de zalm met de olijfolie en peper en zout naar smaak. Rijg stukjes zalm en cherrytomaatjes aan de prikkers. Verwarm een grillpan en gril de zalm in 5 minuten net gaar. Keer regelmatig.

  5. Meng de rozijnen en abrikozen door de couscous met de helft van de munt. Gebruik dezelfde zeef om de komkommer in te laten uitlekken. Druk zoveel mogelijk vocht uit de komkommer en meng met de yoghurt, Yofresh en de rest van de munt.

  6. Serveer de couscous met de zalm en de tzatziki.