Witlofsalade met appel, wortel en rozijnen

Frisse salade van witlof, appel, wortel en rozijn. Een echte klassieker, Hollandse kost. Het zal velen bekend zijn en nu weet je hoe je de lekkerste witlofsalade maakt met dressing van Calvé Licht & Romig en yoghurt. Erg lekker met gekookte aardappelen en een gehaktbal. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    5 Minutes

  • Eetmoment

    5 Minutes

  •  

Ingrediënten

  • 600 g witlof (ca. 4 struikjes)
  • 200 g wortel (in reepjes)
  • 1 appel (groen)
  • 75 g rozijnen
  • 50 g walnoten
  • 3 el Calvé Licht & Romig
  • 2 el magere yoghurt

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 200.88 kcal
Vet 7.46 g
Onverzadigd vet 0.73 g
Suikers 23.81 g
Vezels 5.23 g
Natrium 89.57 mg

Bereidingswijze

  1. Snijd in de lengte de witlof door. Snijd de kontjes ervan af en snijd het bittere stuk uit de witlof. Haal de blaadjes los, was ze en laat uitlekken in een vergiet. Was de groene appel en snijd in blokjes of partjes. Hak de walnoten grof.

  2. Maak de dressing van Calvé Licht & Romig en de magere yoghurt. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

  3. Doe alle ingrediënten voor de witlofsalade in een kom en meng goed door.