Thaise pinda en gember courgette spaghetti

Een heerlijke courgette spaghetti met een Thaise dressing. 

  • Porties

    2 servings

  • Bereidingstijd

    10 Minutes

  • Eetmoment

    0 Minute

  •  

Ingrediënten

  • 4 courgettes
  • 3 wortels (geraspt)
  • 1 mango (julienne gesneden)
  • 5 tl gesneden koriander
  • 3 el fijngemaakte verse gember
  • (sap van) 1 limoen
  • 4 tl olijfolie
  • 4 el witte azijn
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 tl bruine suiker
  • 2 mespunten knoflookpoeder
  • 2 mespunten zout
  • 5 el sesamolie
  • 130 g Calvé Pindakaas
  • 2 el gembersiroop (of honing)
  • 2 el water
  • 1 tl Calvé Chili Saus
  • 1 kleine chilipeper (fijngesneden)

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 1078.23 kcal
Vet 82.02 g
Onverzadigd vet 12.08 g
Suikers 49.63 g
Vezels 13.37 g
Natrium 843.8 mg

Bereidingswijze

  1. Voor het maken van de courgette spaghetti, kan je een spiralizer gebruiken. Het is aan te raden om te stoppen wanneer je bij de kern van de courgette komt.

  2. Voor de pindakaas en gember saus, plaats je de volgende ingrediënten in een blender en blend deze totdat het glad is: 2 eetlepels fijngemaakte gember, 130 g Calvé pindakaas, 2 eetlepels gember siroop (of honing), 4 eetlepels sesam olie, 2 eetlepels soja saus, 2 eetlepels water, 2 eetlepels witte azijn, Snufje zout, 1 theelepel chili saus, snufje knoflookpoeder.

  3. Voor de Thaise stijl dressing, meng je de volgende ingrediënten goed door elkaar in bijvoorbeeld een afgesloten pot: 1 theelepel fijngemaakte gember, sap van 1 limoen, 4 theelepels olijfolie, 4 theelepels witte azijn, 1 theelepel vissaus, 1 eetlepel soja saus, 1 eetlepel honing, 1 theelepel bruine suiker, 1 fijngesneden chilipeper, Snuifje knoflookpoeder, Snuifje zout, 1 theelepel sesamolie. Schud door tot deze een emulsie is.

  4. Mix vlak voor het serveren de geraspte wortels, gesneden mango en gesneden koriander voor de rauwkostsalade met de dressing. Vergeet deze niet goed te schudden voordat je de rauwkost toevoegt.

  5. Verdeel de courgette spaghetti over twee borden. Voeg de pindakaas en gember saus toe. Maak het af door de rouwkostsalade toe te voegen. Tast toe!