Sticky pindapopcorn in een puntzak

Zin in sticky pindapopcorn in een puntzak? Dan wordt dit vast jou lekkerste popcorn recept. Eerst zelf popcorn poppen en die dat mengen met een heerlijk sticky mengsel met pindakaas in de hoofdrol. Zo maak je heel eenvoudig zelf de allerlekkerste pinda popcorn. 

  • Porties

    12 servings

  • Bereidingstijd

    5 Minutes

  • Eetmoment

    10 Minutes

  •  

Ingrediënten

  • 2.5 el plantaardige olie (bijv. arachideolie) + extra om in te vetten
  • 100 g popcorn maïs
  • 150 g honing
  • 50 g suiker
  • 0.5 tl zout
  • 75 g Calvé Pindakaas
  • Extra nodig: ruime kom, braadpan met passende deksel, bakplaat bekleed met bakpapier, puntzakjes (zelfgemaakt)

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 152.92 kcal
Vet 6.84 g
Onverzadigd vet 1.02 g
Suikers 14.66 g
Vezels 1.73 g
Natrium 113.09 mg

Bereidingswijze

  1. Vet de kom in met olie. Verhit 2 eetlepels olie in de braadpan. Strooi de popcorn maïs in de pan en leg de deksel erop. Blijf de pan schudden totdat alle popcorn gepopt is.

  2. Schud de popcorn in de kom en verwijder de ongepopte maïskorrels.

  3. Breng de honing met de suiker aan de kook. Kook het mengsel ongeveer 2 minuten zachtjes door. Neem de pan van het vuur en klop er met een garde het zout en de pindakaas door.

  4. Schenk het mengsel over de popcorn en schep alles goed om. Verdeel het over de met het met bakpapier beklede bakplaat en laat de popcorn helemaal afkoelen.

  5. Breek de afgekoelde popcorn ik stukjes en verdeel over de puntzakjes.