Sateetje met ananas en satésaus

Sateetje met ananas en satésaus

Zo'n lekkere sateetje met ananas en satésaus mag eigenlijk niet ontbreken bij een avondje gourmetten. Een heerlijk gerechtje voor groot en klein! 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    10 Minutes

  • Eetmoment

    10 Minutes

  •  

Ingrediënten

  • 200 g varkenshaas, in kleine stukjes gesneden
  • 1 klein blikje ananasstukjes op sap, uitgelekt
  • 4 el Calvé Satesaus
  • olie
  • 2 el geraspte kokos of seroendeng
  • Extra nodig: kleine pistoolprikkers of cocktailprikkers, eventueel chocolade fonduesetje

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 206.49 kcal
Vet 11.26 g
Onverzadigd vet 3.22 g
Suikers 10.9 g
Vezels 1.58 g
Natrium 163.22 mg

Bereidingswijze

  1. Prik het vlees met de ananasstukjes aan de prikkertjes en leg de prikkers op een schaaltje. Breng de satésauspasta met 4 el water al roerende aan de kook en laat 2 minuten zachtjes doorkoken. Doe de saus in het schaaltje van de chocoladefondueset en houd het warm op het rechaud. Zet alle ingrediënten op tafel.

  2. Verhit een klein scheutje olie in een gourmetpannetje en bak de spiesjes rondom bruin en gaar. Lepel er een beetje satésaus over en bestrooi met de kokos of seroendeng.