Pittige spareribs

Heerlijke sappige, malse pittige spareribs maak je eenvoudig zelf. Laat de spareribs een nacht marineren, zo heb je de allerlekkerste spareribs. Heerlijk voor op de barbecue. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    10 Minutes

  • Eetmoment

    90 Minutes

  •  

Ingrediënten

  • 2 cm gemberwortel
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode pepers
  • 2 limoenen
  • 1 el suiker
  • 100 ml sojasaus
  • 500 g spareribs

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 247.92 kcal
Vet 17.34 g
Onverzadigd vet 7.62 g
Suikers 6.34 g
Vezels 2.15 g
Natrium 1491.9 mg

Bereidingswijze

  1. Schil de gemberwortel en snijd fijn. Snijd de pepers in de lengte door, verwijder de zaadjes en snijd de rest in kleine stukjes. Pers de limoenen uit.

  2. Meng de gember met de rode peper, geperste knoflook, limoensap, suiker en sojasaus. Smeer de spareribs hiermee in en laat ze afgedekt in de koelkast een nacht marineren.

  3. Grill de spareribs in ongeveer 1 tot 1,5 uur op de barbecue op halfhoog vuur gaar.