Mosselen

Pittige Mosselen

Deze pittige mosselen worden gekookt met een kruidige pindasaus en een rood pepertje. Het resultaat? Een superlekker mosselgerecht voor twee! 

  • Porties

    2 servings

  • Bereidingstijd

    10 Minutes

  • Eetmoment

    10 Minutes


Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 1 bosui
  • 1 rode Spaanse peper
  • 3 el Calvé pindasaus kruidig

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 924.25 kcal
Vet 26.22 g
Onverzadigd vet 4.63 g
Suikers 3.38 g
Vezels 1.03 g
Natrium 2960.08 mg

Bereidingswijze

  1. Spoel de mosselen met koud water en verwijder mosselen die kapot zijn of openstaan en bij aanraking niet dicht gaan. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringetjes.

  2. Breng in een 5-6 liter pan 400 ml water aan de kook en los hierin 3 eetlepels pindasaus op en voeg de rode peper toe.

  3. Voeg de mosselen toe (zorg dat de pan niet meer dan 2/3 gevuld is) en doe een deksel op de pan. Breng de mosselen aan de kook en schud de pan twee keer, bestrooi de mosselen met de bosui en doe de deksel op de pan, wacht tien seconden en schud nog een keer. De mosselen zijn gaar als ze allemaal open staan.

  4. Lekker met frietjes of brood.