Porties
20 servings
Bereidingstijd
10 Minutes
Eetmoment
15 Minutes
Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de bakplaat in met margarine. Hak de pinda’s. Klop het ei los.
Meng in een kom de margarine met de pindakaas. Voeg al roerend beetje bij beetje eerst de suiker toe en daarna het losgeklopte ei. Meng dit goed.
Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven het pindakaasmengsel. Voeg de pinda’s toe en kneed alles met je vingertoppen tot een zacht deeg. Maak er een bol van, wikkel in huishoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Vorm van het deeg 20 balletjes en leg deze op enige afstand van elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat, (de koeken kunnen tijdens het bakken iets uitlopen). Druk de balletjes iets plat en bak de koeken in de voorverwarmde oven, in ± 15 minuten goudbruin en gaar.