Pindakaas brownies

Deze lekkere pindakaas brownies worden gemaakt met Calvé pindakaas. Verrassend lekker en leuk om met de kinderen te maken. Bak ze nu snel eenvoudig zelf. Succes gegarandeerd. 

  • Porties

    20 servings

  • Bereidingstijd

    20 Minutes

  • Eetmoment

    40 Minutes

  •  

Ingrediënten

  • 80 g margarine + extra om in te vetten
  • 1 vanillestokje
  • 120 g pure chocolade
  • 2 eieren
  • 250 g witte basterdsuiker
  • 115 g bruine basterdsuiker
  • 60 g Calvé Pindakaas noot
  • 165 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 g ongezouten pinda's (gepeld)
  • Extra nodig: mixer met garde(s)

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 209.71 kcal
Vet 9.06 g
Onverzadigd vet 2.53 g
Suikers 21.02 g
Vezels 1.96 g
Natrium 54.24 mg

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een rechthoekig bakblik met opstaande randen in met een beetje margarine. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit.

  2. Breek de chocolade in stukken en snijd de margarine in blokjes. Doe ze samen in een glazen kom en plaats deze op een iets kleinere pan met daarin een laagje kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de margarine en de chocolade zo 'au bain-marie'.

  3. Klop de eieren los met een mixer. Voeg de beide soorten basterdsuiker, het gesmolten chocolademengsel, de pindakaas en het vanillemerg toe en klop het mengsel 2 tot 3 minuten goed door. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en roer alles tot een glad beslag.

  4. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant een beetje glad. Strooi de pinda's erover en druk ze er iets in. Zet de vorm ongeveer 40 minuten in de oven (controleer de gaarheid door er met een satéstokje in te prikken: als dit er droog weer uit komt, is het gaar).

  5. Neem de bakvorm uit de oven en laat het gebak ± 15 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en snijd het gebak in vierkante brownies.