Paasburgers speciaal met knoflooksaus

Paasburgers speciaal met knoflooksaus

Deze lekkere paasburgers speciaal met knoflooksaus maak je met een koeksteker in de vorm van een paashaasje. Zo’n leuke burger wil iedereen wel maken! 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    15 Minutes

  • Eetmoment

    10 Minutes

  •  

Ingrediënten

  • 400 g half om half gehakt
  • 2 el ketchup
  • knoflookpoeder naar smaak
  • 1 el maïzena
  • 1 el gehakte peterselie
  • versgemalen peper
  • zout
  • 8 sneetjes casino witbrood
  • 2 el zonnebloemolie
  • eventueel 4 plakjes kaas
  • 4 kwarteleitjes
  • 4 plakjes komkommer
  • 4 plakjes tomaat
  • 4 el Calvé Knoflook Saus
  • Extra nodig: koeksteker in de vorm van een haas/konijn, gourmetstel

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 681.84 kcal
Vet 39.18 g
Onverzadigd vet 13.78 g
Suikers 5.52 g
Vezels 2.86 g
Natrium 914.24 mg

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met de ketchup, het knoflookpoeder, de maïzena en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Vorm er burgers met behulp van de koeksteker van.

  2. Steek de sneetjes casinobrood uit met de koeksteker. Besprenkel het brood met olie en rooster goudbruin en krokant op de gourmetplaat.

  3. Bak de burgers op de gourmetplaat om en om goudbruin. Beleg met kaas, als je een cheeseburger wilt, en laat het onder de grill smelten. Bak gelijktijdig kleine spiegeleitjes van de kwarteleitjes.

  4. Beleg de toastjes met de burgers, een plakje komkommer en tomaat. Leg de spiegeleitjes erop. Serveer met de knoflooksaus.