Porties
4 servings
Bereidingstijd
10 Minutes
Eetmoment
15 Minutes
Maak de sperziebonen schoon en halveer ze, blancheer ze kort en spoel de sperziebonen koud. Blancheer tevens de taugé, en spoel de taugé koud. Snijd de komkommer in halve schijfjes. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes.
Roer de pindakaas met zoveel lauw water los totdat er een iets dikke saus ontstaat en laat deze koud worden.
Schep voor de salade de sperziebonen, taugé, komkommer en rode peper door elkaar en meng hier vervolgens de koude pindasaus doorheen.
Snijd de kipfilets in dunne plakjes en haal deze door de sesamzaad, verhit in een koekenpan 3 eetlepels olie en bak hierin de plakjes goudbruin en gaar.
Verdeel de salade over de borden en leg hierop de kipfilet, bestrooi de salade met fijngehakte pinda’s.