Mini panpizza

Zo'n mini panpizza gaat er altijd wel in en in een gourmetpannetje gemaakt kan groot en klein zelf een pizza bakken. Met zelf gekozen beleg maar je een pizza helemaal naar je eigen smaak en zin. Dat wordt gegarandeerd een feestgourmet! 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    5 Minutes

  • Eetmoment

    15 Minutes


Ingrediënten

  • 1 rol verse pizzadeeg à 230 g (koelvers)
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 2 el tomatenblokjes in blik op sap
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 0.25 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • eventueel rode peper, naar smaak
  • zout
  • 1.5 el zonnebloemolie
  • 3 el paneermeel
  • 20 g oude kaas, geraspt

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 277.44 kcal
Vet 9.26 g
Onverzadigd vet 2.17 g
Suikers 6.61 g
Vezels 2.5 g
Natrium 602.73 mg

Bereidingswijze

  1. Snijd het uitgerolde pizzadeeg, na rijzen, op maat van de gourmetpannetjes. Bewaar het deeg gekoeld tot je de pannetjes gaat bekleden.

  2. Maak een mengsel van de verse tomaatblokjes, tomaatblokjes op sap, gesnipperde sjalot, geraspte knoflook, rode paprikablokjes, rode peper en zout.

  3. Bestrijk de koude gourmetpannetjes met wat zonnebloemolie. Schep in het pannetje wat paneermeel, bedek hiermee de bodem en de randjes. Klop het overtollige paneermeel uit de pannetjes.

  4. Leg het pizzadeeg in het pannetje. Bak eerst de bodem om en om 3 minuten. Schep het tomatenmengsel in op de pizzabodem. Doe er lekker wat garnituur naar wens en oude kaas bovenop.

  5. Bak het pannetje eerst 4 minuten op de gourmetplaat en daarna nog 4 minuten onder de grill. Door het paneermeel kun je de pizza vrij gemakkelijk uit het pannetje halen als het deeg gaar is.