Mexi­caan­se oven­scho­tel met Samba saus

Deze Mexicaanse ovenschotel staat binnen een halfuur op tafel en zit naast boordevol lekkers ook vol mais, bonen en tomaten. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    10 Minutes

  • Eetmoment

    20 Minutes


Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 100 ml Calvé Barbeque Saus
  • 1 el Sriracha hot chili saus
  • 200 g tomatenblokjes in blik
  • 150 g maïs in blik, uitgelekt
  • 250 g rode kidneybonen in blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 zak tortillachips
  • 200 g geraspte kaas
  • 50 ml creme fraiche

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 629.9 kcal
Vet 41.97 g
Onverzadigd vet 20.85 g
Suikers 9.51 g
Vezels 4.98 g
Natrium 978.35 mg

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

  2. Bak het rundergehakt in een braadpan rul en bijna gaar. Voeg de barbecue saus, sriracha en de tomatenblokjes toe, roer goed door en breng op smaak met zout. Warm een paar minuten door.

  3. Verdeel de helft van de tortillachips over een ovenschaal. Verdeel hierover het gehaktmengsel.

  4. Schep de maïs en kidneybonen door elkaar en verdeel gelijkmatig over de laag gehakt. Strooi de helft van de geraspte kaas hier overheen.

  5. Verdeel de rest van de tortillachips erover en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.

  6. Zet de ovenschaal 15 - 20 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de ovenschotel goed in de gaten; je wil niet dat de kaas verbrandt.

  7. Serveer de Mexicaanse ovenschotel met een paar lepels koude crème fraîche en wat extra Calvé Barbecue saus.