Kiplekker Kippetje

Kip uit de oven

Kiplekker kippetje uit de oven. Een heerlijke kipschnitzel met een krokant jasje van Parmezaanse kaas en paneermeel. Maak hem van te voren al klaar en doe de kiplekker kip samen met wat aardappelpartjes in de oven. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    15 Minutes

  • Eetmoment

    35 Minutes

  •  

Ingrediënten

  • 385 g kipfilet (3 stuks)
  • 3 el paneermeel
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 30 g parmezaanse kaas
  • 4 el Calvé Licht & Romig

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 219.29 kcal
Vet 8.16 g
Onverzadigd vet 2.32 g
Suikers 1.39 g
Vezels 0.57 g
Natrium 286.02 mg

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C (heteluchtoven op 170°C).

  2. Meng in een kommetje de Calvé Licht & Romig, de Parmezaanse kaas en de helft van het paneermeel. Leg de kipfilets tegen elkaar aan in een ovenschaal en besmeer ze met het Calvé-kaasmengsel. Meng de rest van het paneermeel met de Italiaanse kruiden en strooi dit erover.

  3. Bak de kipfilets in 35 minuten goudbruin in de oven.