Porties
4 servings
Bereidingstijd
5 Minutes
Eetmoment
10 Minutes
Doe de komkommer in een zeef of vergiet en bestrooi met zout. Laat even staan zodat er wat vocht uit kan lekken.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng het gehakt met de sjalot, de helft van de knoflook, de ras el hanout, de helft van de dille en zout en peper naar smaak. Kneed alles goed door en verdeel in gelijke delen. Rol er worstjes van, prik deze op een satéprikker en bestrijk ze met olijfolie.
Gril de köfte op de barbecue of in de grillpan (of bak ze in olijfolie in een koekenpan) in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Meng de abrikozen en rozijnen door de nog warme couscous.
Knijp zo veel mogelijk vocht uit de komkommer. Meng de yoghurt, mayonaise, de rest van de dille en de rest van de knoflook tot een dressing en schep de komkommer en wat radijs erdoor.
Serveer de köfte met de tzatziki, couscous en garneer met extra radijs.