Köfte met couscous en tzatziki

Köfte met couscous en tzatziki. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    5 Minutes

  • Eetmoment

    10 Minutes

  •  

Ingrediënten

  • 1 komkommer in plakjes gesneden
  • 300 gram couscous
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst of fijngesneden)
  • 1 theelepel ras el hanout
  • dille (een paar takjes fijngehakt)
  • 50 gram gedroogde abrikozen, in reepjes
  • 50 gram rozijnen
  • 100 milliliter Griekse yoghurt
  • 50 gram Calvé Mayonaise
  • 1 bosje radijsjes, in dunne plakjes
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 12 houten prikkers of satestokjes

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 730.47 kcal
Vet 29.57 g
Onverzadigd vet 9.68 g
Suikers 20.19 g
Vezels 7.58 g
Natrium 251.82 mg

Bereidingswijze

  1. Doe de komkommer in een zeef of vergiet en bestrooi met zout. Laat even staan zodat er wat vocht uit kan lekken.

  2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Meng het gehakt met de sjalot, de helft van de knoflook, de ras el hanout, de helft van de dille en zout en peper naar smaak. Kneed alles goed door en verdeel in gelijke delen. Rol er worstjes van, prik deze op een satéprikker en bestrijk ze met olijfolie.

  4. Gril de köfte op de barbecue of in de grillpan (of bak ze in olijfolie in een koekenpan) in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

  5. Meng de abrikozen en rozijnen door de nog warme couscous.

  6. Knijp zo veel mogelijk vocht uit de komkommer. Meng de yoghurt, mayonaise, de rest van de dille en de rest van de knoflook tot een dressing en schep de komkommer en wat radijs erdoor.

  7. Serveer de köfte met de tzatziki, couscous en garneer met extra radijs.