IJskoffie

IJskoffie met pindakaas

Deze ijskoffie met pindakaas kan iedereen maken en je serveert een lekker koud tussendoortje. De pindakaas geeft de ijskoffie een heerlijke smaak. Met dit recept maak je er een bijzondere ijskoffie van. Een heerlijk koud drankje voor op een warme zomerse dag. 

  • Porties

    2 servings

  • Bereidingstijd

    5 Minutes

  • Eetmoment

    0 Minute

  •  

Ingrediënten

  • 4 dadels
  • 50 ml slagroom (of slagroom uit een spuitbus)
  • 3 el Calvé Pindakaas
  • 4 bollen vanille-ijs
  • 75 ml halfvolle melk
  • 200 ml vers gezette koude espressokoffie
  • kaneelpoeder
  • Extra nodig: mixer met garde(s), staafmixer of blender

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 528.24 kcal
Vet 33.83 g
Onverzadigd vet 14.77 g
Suikers 38.71 g
Vezels 3.79 g
Natrium 143.68 mg

Bereidingswijze

  1. Snijd de dadels in stukjes en klop de slagroom stijf.

  2. Doe de met dadels de pindakaas, het ijs, de melk en de koffie in een hoge kom of in de kom van de blender. Mix alles op hoog toerental tot een schuimig mengsel.

  3. Schenk de koffie in glazen en schep er de slagroom op. Bestuif met kaneelpoeder en serveer met dikke rietjes en een lepel.