Quichekeurige Desir

Hartige taart

Heerlijk hartige taart met Désirée aardappelen. Deze Franse hartige open taart doet het altijd goed. Maak er extra veel want het is zomaar op. Hartige taart kun je op zoveel manier serveren. Zowel als hoofdgerecht als lunch. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    5 Minutes

  • Eetmoment

    50 Minutes

  •  

Ingrediënten

  • 7 bladerdeeg bladen (diepvries)
  • 2 el vloeibare margarine
  • 800 g desiree aardappel
  • 125 g ontbijtspek
  • 1 rode ui
  • 125 ml room
  • 3 eieren
  • 80 gram oude kaas
  • 2 el Calvé Mayonaise
  • Extra nodig: 500 gram gedroogde bonen (of andere blinde vulling)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Vet een quichevorm in met vloeibare margarine en bekleed de vorm met plakjes bladerdeeg. Dek de vorm met bladerdeeg af met aluminiumfolie en doe de bonen als blinde vulling in de vorm. Bak de quichebodem 10 minuten voor in de voorverwarmde oven.

  3. Verhit 1 eetlepel margarine in een koekenpan en bak de plakjes ontbijtspek uit.

  4. Schil de aardappels, was ze en snij in dunne plakjes. Pel de ui en snijd deze in halve ringen.

  5. Haal de bodem van de hartige taart uit de oven en verwijder het aluminiumfolie met de blinde vulling. Vul de vorm om en om met 125 gram uitgebakken ontbijtspekjes, 1 rode ui in ringen en de Desiré aardappelschijfjes.

  6. Roer de eieren los met de room en maak dit op smaak met zout en peper. Giet het mengsel over de aardappelplakjes en verdeel het over de vorm.

  7. Strooi de kaas over de hartige taart en druk zacht aan. Bak de hartige taart in het midden van de oven in 40 minuten mooi bruin.

  8. Serveer de hartige taart in punten met een schep Calvé Mayonaise.