Hartige flensjes met groenten, gerookte kip en Kerrie Ananassaus

Hartige flensjes met groenten, gerookte kip en Kerrie Ananassaus

Flensjes met groenten, gerookte kip en Calvé Kerrie ananassaus, wat een heerlijke afwisseling na al die gerechten met alleen maar vlees. En wat een feest om het in een gourmetpannetje klaar te maken. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    5 Minutes

  • Eetmoment

    5 Minutes

  •  

Ingrediënten

  • 75 g bloem
  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • 1 el vloeibare margarine
  • 100 g roerbakgroenten (fijn gesneden)
  • 100 g gerookte kipreepjes
  • 2 el Calvé Kerrie-Ananas Saus

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 208.19 kcal
Vet 8.84 g
Onverzadigd vet 1.81 g
Suikers 5.01 g
Vezels 3.08 g
Natrium 129.27 mg

Bereidingswijze

  1. Roer van de bloem met de melk, het ei en een snufje zout een beslag zonder klontjes.

  2. Gourmetten: Verhit een beetje vloeibare margarine in twee gourmetpannetjes.

  3. Schep in het ene pannetje een lepeltje flensjesbeslag en bak het flensje aan beide kanten licht bruin.

  4. Schep in het andere pannetje wat groenten en bak ze een paar minuutjes. Zo nu en dan omscheppen. Voeg anderhalve eetlepel gerookte kipreepjes toe en bak ze even mee.

  5. Laat het flensje op een bord glijden, verdeel de groenten met kip erover en schep er een lepeltje Calvé Kerrie Ananassaus over.