Porties
2 servings
Bereidingstijd
10 Minutes
Eetmoment
2 Minutes
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan 2 min. op een hoog vuur. Op een bord laten afkoelen.
Hak de rode peper heel fijn. Halveer de tomaat, schep de pitjes eruit en snijd de tomaat in stukjes. Snijd het uitje in zeer dunne reepjes. Hak de koriander fijn. Meng de tomaat, ui en koriander in een schaaltje. Voeg naar smaak rode peper toe (hoe meer hoe heter). Halveer het limoentje. Snijd een helft in 3 partjes. Knijp de andere helft van de limoen uit boven het tomaat-uienmengsel. Voeg de suiker, het sesamzaad en peper en zout naar smaak toe.
Halveer de avocado. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak het fijn of pureer het. Knijp er een partje limoen boven uit. Klop de Calvé Licht & Romig erdoor. En voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Vul een groot breed glas met de guacamole schep de tomatensalsa erop. Zet het glas op een groot bord. Steek er 2 lepels in en leg de tortillachips op het bord om het glas.