Gourmet crostini met cantharellen en Knoflooksaus

Heerlijke crostini met cantharellen en Calvé Knoflooksaus. Erg lekker voor bij de gourmet, tafelgrill of barbecue. Een crostini is een dungesneden stukje broodje en heeft een uitgesproken topping en wordt samen met olijfolie en kruiden aan beide kanten gebakken. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    5 Minutes

  • Eetmoment

    0 Minute


Ingrediënten

  • 200 g cantharellen
  • 0.5 ciabatta brood
  • 2 el olijfolie
  • 8 takjes verse tijm
  • 4 el Calvé Knoflooksaus

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 189.49 kcal
Vet 10.97 g
Onverzadigd vet 1.31 g
Suikers 1.94 g
Vezels 2.09 g
Natrium 256.31 mg

Bereidingswijze

  1. Maak de cantharellen schoon en snijd ze klein. Snijd het brood in 8 sneetjes.

  2. Gourmetten: Bedruppel 2 sneetjes ciabatta met olijfolie en rooster onder de gourmetplaat aan beide kanten bruin.

  3. Verhit een klein beetje olie in een gourmetpannetje en bak hierin 2 eetlepels cantharellen met een paar tijmblaadjes (lostrekken van de takjes), gemalen peper en wat zout.

  4. Leg de sneetjes brood op een mooi bordje, schep er een lepeltje Calvé Knoflook op en verdeel de cantharellen erover. Schep er nog een lepeltje saus naast.