Gebakken zoete aardappel met spekjes, ei en bosui

Deze gebakken zoete aardappel met spekjes, ei en bosui maakt iedereen aan tafel helemaal zelf. een lekker gourmet recept voor groot en klein. Met het gourmetstel op tafel voor het kerstdiner één groot feest! 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    15 Minutes

  • Eetmoment

    10 Minutes


Ingrediënten

  • 50 g magere spekreepjes, iets fijner gehakt
  • 1 zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 2 eieren
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 - 3 olie
  • 4 el Calvé Whisky Cocktail Saus, flesje à 320 ml

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 162.12 kcal
Vet 12.23 g
Onverzadigd vet 2.59 g
Suikers 2.5 g
Vezels 0.66 g
Natrium 294.69 mg

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in kleine schaaltjes. Klop de eieren met een scheutje water, de helft van de peterselie en een snufje peper en zout naar smaak los en doe het eimengsel in een klein kannetje. Schenk olie in een kannetje.

  2. Verhit een scheutje olie in een gourmetpannetje en bak een lepeltje spekjes ± 2 minuten. Voeg aardappelblokjes toe en bak ze al omscheppend bruin en gaar. Schenk er een beetje ei bij en laat het stollen. Garneer met peterselie en serveer met whisky cocktailsaus naar smaak.