Gebakken zalm met pittige zoetzure komkommer en sambasaus

Gebakken zalm met pittige zoetzure komkommer en sambasaus dat klinkt heel sjiek maar iedereen kan dit lekkere zalmrecept in een gourmetpannetje bereiden. Zo'n mooi zalmgerecht maakt de kerstgourmet nog feestelijker. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    10 Minutes

  • Eetmoment

    10 Minutes


Ingrediënten

  • 200 g zalmfilet, in 8 vierkante stukjes gesneden
  • 0.25 komkommer, zonder zaadjes en in reepjes
  • 75 g atjar tjampoer
  • 0.5 el geraspte verse gemberwortel
  • 0.25 rode peper, zonder zaadjes en gesnipperd
  • olie
  • 4 el Calvé Samba Saus (flesjes à 320 ml)

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 134.15 kcal
Vet 7.65 g
Onverzadigd vet 0.92 g
Suikers 3.86 g
Vezels 0.61 g
Natrium 207.45 mg

Bereidingswijze

  1. Leg de vis op een klein schaaltje. Meng de komkommer met de atjar, gember en de rode peper en doe de salade in een schaaltje. Laat de komkommer in ± 15 minuten op smaak komen. Schenk olie in een kannetje.

  2. Verhit een drupje olie op de grillplaat of in het gourmetpannetje. Bak de zalm aan beide kanten bruin en net gaar. Serveer met zoetzure komkommer en sambasaus naar smaak.