Garnaaltjes met basilicummayonaise, fijne sla en krokante basili

Garnaaltjes met basilicummayonaise, fijne sla en krokante basilicum

Heerlijk amusegerecht: cocktailgarnalen met kruidige basilicummayonaise, fijne sla en krokante basilicum. De basilicummayonaise maak je natuurlijk met Calvé Mayonaise. Laat iedereen genieten van jouw culinaire kwaliteiten met dit toch zeer eenvoudige en snelle recept. Erg lekker amusehapje of als tapasgerecht. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    5 Minutes

  • Eetmoment

    10 Minutes

  •  

Ingrediënten

  • 5 takjes basilicum
  • 30 ml Calvé Mayonaise
  • 4 el olijfolie
  • 8 blaadjes botersla
  • 200 gram diepgevroren gepeld en gekookte garnalen
  • Extra nodig: 4 amuselepels of minischaaltje

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 242.22 kcal
Vet 20.51 g
Onverzadigd vet 2.83 g
Suikers 0.64 g
Vezels 0.6 g
Natrium 506.73 mg

Bereidingswijze

  1. Haal de basilicumblaadjes van de steeltjes. Houd 12 vrij kleine blaadjes apart. Hak de rest van de basilicum heel fijn. Meng met de Calvé Mayonaise en peper naar smaak.

  2. Verhit een laagje olijfolie van ca. 1 cm in een koekenpan. Leg er voorzichtig 3 blaadjes basilicum in en laat ze in minder dan een minuut knapperig worden. Schep ze eruit en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak zo ook de andere basilicumblaadjes.

  3. Leg de blaadjes sla in de amuselepels of op de minischaaltjes. Leg de cocktailgarnalen erop. Schep de basilicummayonaise op de garnalen en garneer met de krokante basilicumblaadjes.