Fish'n'chips

Een recept voor heerlijk frisse Fish'n Chips geserveerd met een kant en klare knoflooksaus heb je in een wip een lekker gerecht op tafel. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    5 Minutes

  • Eetmoment

    5 Minutes

  •  

Ingrediënten

  • 500 g schelvis filet
  • 220 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 blikje bier à 330 ml
  • 2 el maizena
  • 1 tl zout
  • 1 fles Calvé Knoflook Saus à 320 ml

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 631.94 kcal
Vet 29.89 g
Onverzadigd vet 2.81 g
Suikers 7.91 g
Vezels 1.35 g
Natrium 1651.21 mg

Bereidingswijze

  1. Meng het zelfrijzend bakmeel, het zout en de maïzena. Meng vervolgens het bier beetje bij beetje door het meelmengsel zodat er een glad beslag ontstaat.

  2. Zorg dat alle graten uit de schelvisfilet zijn en deze in grove stukken is gesneden. Haal de schelvis door het beslag en frituur deze in olie ongeveer 3 á 4 minuten. Serveer de vis met de friet, de knoflook saus en een gemengde salade.