Porties
25 servings
Bereidingstijd
10 Minutes
Eetmoment
15 Minutes
Zeef de bloem met een mespunt zout, boven een kom en roer de basterdsuiker en de vanillesuiker erdoor.
Snijd de boter in stukken en snijd het met 2 messen door het bloemmengsel. Voeg de pindakaas en de helft van het ei toe en kneed alles met koele hand tot een samenhangend deeg.
Vorm een rol van ± 5 cm ø van het deeg en verpak het in vershoudfolie. Laat dit zandtaartdeeg een half uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor tot 175 °C.
Snijd de rol in plakjes van ± 7 mm dik en leg ze op de bakplaat. Druk in elk plakje deeg pinda’s. Bestrijk de koekjes met de rest van het losgeklopt ei. Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven in ± 12 minuten lichtbruin.
Neem de bakplaat uit de oven. Laat de pindakoekjes bijna koud worden. Steek ze met het pannenkoekmes of spatel los. Laat ze verder afkoelen op een taartrooster, dan worden ze hard en krokant.