Drumsticks uit de oven

Drumsticks uit de oven, afgemaakt met courgette en puntpaprika. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    15 Minutes

  • Eetmoment

    30 Minutes

  •  

Ingrediënten

  • 1 kg drumsticks
  • 1 courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 125 g cherrytomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 eetlepels olie
  • 1 flesje Calvé Barbeque Saus à 320 ml
  • 0,5 el cayennepeper
  • 1 tl zout

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 225.6 kcal
Vet 14.12 g
Onverzadigd vet 3.03 g
Suikers 4.3 g
Vezels 1.98 g
Natrium 1257.45 mg

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de drumsticks in een ruime pan 10 minuten voor. Dep ze daarna goed droog. Meng de olie met een uitgeperst teentje knoflook, een verkruimeld bouillonblokje, 1 theelepel zout en 1 halve theelepel cayenne peper.

  2. Snij de courgette in halve schijven van 1 cm dik, de paprika en ui in grove stukken en halveer de cherrytomaten. Meng de drumsticks met de helft van de olie marinade en meng de andere helft door de groenten.

  3. Rooster de drumsticks ongeveer 12 minuten en kwast ze dan licht in met de Calvé barbecue Saus. Rooster ze vervolgens nog 2 minuten totdat goudbruin zijn. Voeg de groentes bij de drumsticks en rooster het geheel nog 5 minuten totdat de groenten gaar zijn. Serveer met een frisse salade en barbecue saus.