Couscous met gegrilde groenten

Met deze Marokkaanse couscous met gegrilde groenten en een lekkere spicy saus zet je een lekkere vleesloze maaltijd op tafel. Serveer er eventueel vegetarische worstjes bij als je daar trek in hebt! 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    15 Minutes

  • Eetmoment

    30 Minutes

  •  

Ingrediënten

  • 20 g knoflook, uitgeperst
  • 40 g uien, gesnipperd
  • 200 g aardappelen, in plakjes gesneden
  • 200 g wortels, gesneden
  • 200 g pompoen, gesneden
  • 150 g paprika, gesneden
  • 45 ml olijfolie
  • 225 g couscous
  • 60 ml Calvé Samba Saus

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 426.88 kcal
Vet 15.38 g
Onverzadigd vet 2.1 g
Suikers 6.94 g
Vezels 6.41 g
Natrium 123.92 mg

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C graden (heteluchtoven op 160°C).

  2. Leg de knoflook, uien, aardappelschijfjes, wortels en paprika op een bakplaat. Sprenkel de olijfolie erover. Kruid naar smaak en schep de groenten om.

  3. Rooster de groenten in de oven, zonder af te dekken, voor 20-30 minuten of tot het gaar is.

  4. Kook ondertussen de couscous volgens de instructies op de verpakking.

  5. Verdeel de groenten over de couscous en drizzle er de Calvé Samba saus over.