Caesarsalade met gegrilde kip

Heerlijk Caesar salade gegrilde kip, een echt klassieker. Maak eenvoudig dit geweldige gerecht met Calvé Caesar dressing. Heerlijk voor bij de barbecue of met gebakken aardappelen. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    5 Minutes

  • Eetmoment

    10 Minutes

  •  

Ingrediënten

  • 1 krop Romeinse sla
  • 75 g parmezaanse kaas
  • 4 casino boterhammen
  • 300 g kipfilet
  • 4 el olijfolie
  • 4 el Calvé Dressing Caesar (naar smaak)

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 2053.53 kcal
Vet 38.23 g
Onverzadigd vet 9.94 g
Suikers 18.4 g
Vezels 20.82 g
Natrium 3283.4 mg

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Trek de bladeren van de bindsla los en was ze. Laat goed uitlekken in een vergiet. Rasp met een grove rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de casino boterhammen in blokjes, besprenkel ze met olijfolie en wat zout en peper. Leg ze op een bakplaat en bak ze in 8 minuten goudbruin.

  3. Snijd de kipfilet overlangs doormidden in dunne plakken. Vet ze in met olie. Verwarm een grillpan en gril de kipfilet ca. 4 minuten per kant.

  4. Scheur de salade boven een schaal en meng met de kaas en croutons. Breng op smaak met de Calvé dressing Caesar en verdeel over de borden. Leg bovenop de Caesarsalade een stukje gegrilde kipfilet.