Bruschetta met gerookte zalm, gepocheerde mini-eitjes en kruiden

Bruschetta met gerookte zalm, gepocheerde mini-eitjes en kruidenmayonaise

Heerlijke bruschetta met gerookte zalm en gepocheerde ei. Dit heerlijke broodje ciabatta is vol van smaak. Ziet er geweldig uit en smaakt heerlijk en extra vol met Calvé Mayonaise. Mag niet ontbreken bij een High tea of picknick. 

  • Porties

    4 servings

  • Bereidingstijd

    5 Minutes

  • Eetmoment

    10 Minutes


Ingrediënten

  • 4 el Calvé Mayonaise
  • 2 el bieslook (vers en fijngehakt)
  • 2 el verse kervel
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 kleine eieren (ca. 50 g/stuk)
  • 4 sneetjes ciabatta brood
  • 2 el olijfolie
  • 0.25 sla
  • 100 g gerookte zalm

  1. Amount per Serving
Title Amount per Serving
Eiwit 311.76 kcal
Vet 24.03 g
Onverzadigd vet 3.62 g
Suikers 1.05 g
Vezels 0.76 g
Natrium 539.09 mg

Bereidingswijze

  1. Meng de Calvé Mayonaise met de bieslook en kervel en voeg naar smaak peper toe.

  2. Breng in een hapjespan een flinke laag water met een scheutje azijn aan de kook. Breek de eieren in 4 kleine bakjes of kopjes, laat ze voorzichtig in het kokende water glijden, zet het vuur laag en pocheer ze 3 tot 4 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en bewaar ze even in een schaal met warm water.

  3. Bestrijk de sneetjes ciabatta aan beide kanten met olijfolie en rooster ze in een droge koekenpan aan beide kanten bruin. Beleg ze met de blaadjes sla en de gerookte zalm. Bestrooi met wat peper.

  4. Dep de eitjes gepocheerde eites droog met keukenpapier en leg ze op de zalm. Schep de kruidenmayo over de eitjes.